Marcus-Nilsson

”Med Handelshuset Hylén & Olsson kan jag ta mitt företag till nästa nivå”

 

Marcus Nilsson, VD för Park & Mark AB, var i höstas mitt uppe i en intensiv förändringsfas. Han och hans pappa hade köpt ut de andra delägarna i företaget och Marcus skulle axla rollen som VD. ”Jag sökte kompetens utifrån och tittade på såväl affärscoaching som coaching på ett personligt plan för att växa in i min nya roll” berättar Marcus Nilsson. Lösningen blev Handelshuset Hylén & Olsson.

Första gången han träffade Susanne Hylén, coach och partner i Handelshuset Hylén & Olsson, var under våren 2015. Marcus förstod snart att Susanne kunde bidra med ett värdefullt utifrånperspektiv och stöd för att sätta mål.

Susanne är mån om att få andra växa. Jag har fått hjälp med att bli tydligare och starkare i min företagsroll.
Jag är tävlingsinriktad och med Susannes guidning har jag kunna rikta den drivkraften till målmedvetenhet, säger Marcus.

Fick förtroende

Marcus Nilssons råd till andra företagare som vill samarbeta med Handelshuset Hylén & Olsson är att vara öppna för förändring.

När jag känner förtroende för någon tar jag gärna hjälp och det förtroendet fick jag för Susanne Hylén och Handelshuset. Det här samarbetet har varit riktigt bra för både min verksamhet och mig personligen. Tack vare Handelshuset kan jag ta mig och mitt företag till nästa nivå, säger Marcus Nilsson.

Finns mer att välja från

Handelshuset Hylén & Olsson arbetar utifrån ett koncept där man samlar flera olika kompetenser enligt smörgåsbordsprincipen. Det är något som intresserar Marcus Nilsson.

Styrkan med Handelshuset är att de är erfarna, professionella och besitter flera kompetenser. Jag gillar deras koncept med ”ett litet steg varje dag”. I framtiden är jag öppen för att även ta in konsulttjänster som affärsutveckling, avslutar säger Marcus Nilsson. 

 

Ander-Rundqvist

“Handelshuset Hylén & Olsson kompletterade vårt arbete”


Tremek har lång erfarenhet av maskinbearbetning och har under åren utökat med svets, slipning och polering och därtill genomfört ett generationsskifte. För såväl expansionen som affärsutvecklingen tog man hjälp av Björn Olsson från Handelshuset Hylén & Olsson.

Tremek, etablerade i Trelleborg och Malmö, hade länge haft behov av att lägga om sin strategi på grund av övervikt mot produktion. I processen anlitade man Björn Olsson från Handelshuset Hylén & Olsson för affärsrådgivning.

Han kompletterade vårt arbete och det blev tydligt att vi behövde fler ben att stå på. Björn Olsson bidrog med ett fokus på marknad och prisstrategi, berättar Anders Rundqvist, VD Tremek.

Fick oss att lyfta blicken

Björn Olsson satt med i ledningsgruppen vid tre tillfällen och kom med input på såväl det operativa som strategiska arbetet.

Det är lätt att bli hemmablind. Björn fick oss att lyfta blicken och vi la en strategi för tre år framåt, förklarar Anders Rundqvist. Det blev en energiinjektion för hela ledningsgruppen.

Möjligheter med coaching

Tremek har därefter startat ytterligare ett projekt med Björn Olsson kring verksamhetsutveckling och har även träffat Susanne Hylén som arbetar med coaching och utgör den andra delen av Handelshuset Hylén & Olsson.

Vi ser goda möjligheter kring ett samarbete, exempelvis när det gäller kick off, att jobba med värderingar, hur man respektera varandra… ja, helt enkelt för att alla ska trivas, säger Anders Rundqvist.

Värdefullt med endast en kontakt

Det händer mycket i Handelshuset Hylén & Olsson just nu och för Tremek kan de utbildningar som erbjuds vara intressanta framöver. Anders Rundqvist menar att ett företag i Tremeks storlek, med 30 anställda och en omsättning på ca 40 miljoner kronor, utan tvekan har behov av de tjänster som Handelshuset Hylén & Olsson erbjuder.

Det är otroligt värdefullt med bara en kontakt, säger Anders. Vi känner ett stort förtroende för Susanne och Björn. De har kvalitetssäkrat underleverantörerna och det är en klar fördel att slippa göra det själv. Jag ser fram emot ett fortsatt samarbete med Handelshuset Hylén & Olsson, avslutar Anders Rundqvist.