Data Overload5 tips för att nå fram i bruset

Landskapet för marknadsföring fortsätter att förändras. Mediebruset ökar och det kommer bara att bli svårare att nå fram eftersom kunderna dessutom litar mer på sina nätverk än det företagen vill basunera ut. Här är några tips om hur du kan nå fram bättre med ditt budskap!

1. KUNDEN I FOKUS

Kundens makt är större än någonsin och vi blir allt mer kräsna allteftersom information blir mer och mer tillgänglig. Så lever det du erbjuder inte upp till kriterierna är du inte med i matchen. Det gäller varumärke, värderingar, service, produkt, leveranstid. Ha stenkoll på vem som är din idealkund och vad deras behov är så att du är säker på att du pratar med rätt person.

2. SYFTET

Vad är ditt eller din organisations varför? Människor blir inspirerade av visioner och idéer, inte produkter eller tjänsters features. Skala bort de yttre lagrena och gå in i kärnan. Och förmedla det till dina kunder. Videotips: Simon Sinek’s Start with why.

3. BUDSKAPET

Budskapet måste vara relevant för kunden och innehållet når lättare fram om det skapar en känsla och berör. Mänskligheten är inte så rationell som vi kanske hade önskat,  beslut fattas baserat på känslor och upplevelser. Vinnaren skapar ett koncept som engagerar, underhåller och berör. Du kan hitta mer inspiration på Företagarnas hemsida.

4. RÖSTEN

Hörs du inte finns du inte. Självklart ska du finnas där dina kunder finns och söker efter information. Se till att vara top of mind när din kund är redo att fatta sitt köpbeslut. Det kräver uthållighet och tålamod att hitta sin egen röst men undersök också vilka andras röster som kan prata om er och ert arbete. Kunder, ambassadörer eller influencers är bara några av de röster som kanske kan och villa tala för din räkning?

5. NÄTVERKET

Vi lever i en nätverksekonomi och framtida affärer kommer att fortsätta göras till stor del genom nätverkskontakter. Inventera ditt nätverk. Vem hjälper dig till affärer? Vad saknar du? Bestäm innan mingelmöten vilka du vill ha kontakt med och fokusera på dessa. Men, bli inte för strategisk i ditt nätverkande, spontana kontakter kan ge oanade möjligheter.